Topas on 64bit Windows 7

A sub area all about Topas for the Topas users out there - you know who you are. This is of course open to both the commercial and academic versions.
AmyS
Sealed Tube With Optics
Posts: 51
Joined: 30 Jun 2006, 13:17
Location: Northwestern University

Topas on 64bit Windows 7

Post by AmyS » 01 Aug 2011, 21:47

Hi there. Has anyone successfully installed Topas on a 64-bit windows 7 operating system? The install seems to have gone without issue, but I can't get the software to run. Any help would be much appreciated.

Thanks!
Amy

User avatar
PeteJ
Rotating Anode With Optics
Posts: 175
Joined: 05 May 2010, 18:24
Location: Madison WI

Re: Topas on 64bit Windows 7

Post by PeteJ » 02 Aug 2011, 21:02

I emailed our XRD application person, but I am thinking it probably won't run a on 64bit system unless you have a VM on there.
Pete J.
Bruker Support
Madison WI

AmyS
Sealed Tube With Optics
Posts: 51
Joined: 30 Jun 2006, 13:17
Location: Northwestern University

Re: Topas on 64bit Windows 7

Post by AmyS » 04 Aug 2011, 22:35

I am currently running it on the 64-bit system with the XP VM. That actually works fairly well, but it would still be nicer to have it run natively. I have heard that Service Pack 1 for Win7 has broken the HASP dongle support for 32 bit systems as well, but I have no first-hand proof.

Thanks for looking into it!

User avatar
Marc
God Like
Posts: 191
Joined: 16 Apr 2008, 12:19
Location: Continental Europe

Re: Topas on 64bit Windows 7

Post by Marc » 05 Aug 2011, 11:34

Topas 4.2 here. Works fine with Win7 Pro 64bit.

Marc

AmyS
Sealed Tube With Optics
Posts: 51
Joined: 30 Jun 2006, 13:17
Location: Northwestern University

Re: Topas on 64bit Windows 7

Post by AmyS » 05 Aug 2011, 16:37

What's your secret? Do you have a USB Dongle? That's what seems to be hanging me up.

Amy

marty386
Posts: 3
Joined: 02 Jan 2013, 08:12

Re: Topas on 64bit Windows 7

Post by marty386 » 02 Jan 2013, 08:14

A HASP Dongle will not work on Win7 64-bit, you need the new CodeMeter dongle.

leiw.yz
Posts: 1
Joined: 23 Jan 2016, 08:23

Re: Topas on 64bit Windows 7

Post by leiw.yz » 29 May 2016, 10:18

Marc wrote:Topas 4.2 here. Works fine with Win7 Pro 64bit.

Marc
I also encounter the above problem, can you share the TOPAS 4.2 software? Because I found the usb dongle seems didn't work
:cry: :cry: :cry:

Return to “Topas”